mryga lampka od świec żarowych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kabraxis
    Ambiente
    • 2009
    • 106

Za późno, byłem w aso ok 140, z tego wszystkiego najdroższy jest VAG - ok 80 zl :shock: wyłącznik 25, reszta robocizna, no ale jak znowu padnie, to jest 2 lata gwarancji :szeroki_usmiech

Komentarz

• krzypaw
      Drive
      • 2010
      • 88

A ja mam pytanko, czy ta kontrolka świec to pulsuje cały czas podczas jazdy?? Bo u mnie jest tak że jak przekręcam kluczyk i przez te ok dwie sekundy się zapalała kotrolka świec żarowych to zamiast palić się te dwie sekundy to mruga, a po chwili gaśnie.

No i zdarzyło mi się w czasie jazdy że na sekundę zapaliła się kontrolka świec żarowych właściwie to nawet nie była sekunda tylko mniej i śilnik zgasł ale zaraz zaskoczył.

Jak możecie odpowiedzieć, czy jest możliwość żeby z mrugającą kontrolką uruchomić silnik??
      Bo nie wiem czy to o to chodzi czy o coś innego.

Komentarz

• jahu45
        Drive
        • 2010
        • 41
        • Octavia I (1U2)
        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Witam !
        Mam jakiś problem z światłem stopu,zdarzyło się dwukrotnie że, po wyłączeniu samochodu świeciły , po różnych kombinacjach wciskania pedałem hamulca - zgasły. Podobno to może być wina włącznika świateł stopu.Kupiłem w http://skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1842# podając nr. nadwozia określili że, to ten 1C0945511A/O.Przeczytałem wiele ale są różne warianty montowania .Mam pytanie, czy zakładał ktoś ten czujnik (1C0945511A/O) Czy trzeba wkładać ten nowy włącznik przy normalnej pozycji pedału hamulca - nie wciśnięty i następnie go przekręcić w prawo.
        Moje obawy - podobno można go uszkodzić przy nieodpowiednim montażu.
        Załączone pliki
        1.9 TDI ALH 2004
        UNIDEN PRO 520XL + Wilson Little Will

Komentarz

• tryton
          Elegance
          • 2008
          • 935

uszkodzić go można w ten sposób że podczas przekręcania wyłącznika w gnieżdzie nie schowa ci się ten biały plastik przy zaczepie i można go urwać . Co do wsadzania to jeżeli długość czarnego dzyndzla jest ok to delikatnie wsadzasz i przekręcasz . Ja to robiłem na wciśniętym pedale . Jak dzyndzel jest za długi to trzeba go wcisnąć ( ustawić długość ) . Po ustawieniu długości wsadzić przekręcić podpiąć kostkę .

Komentarz

• klekocix
            Rider
            • 2010
            • 479
            • Octavia I combi (1U5)
            • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez tryton
            uszkodzić go można w ten sposób że podczas przekręcania wyłącznika w gnieżdzie nie schowa ci się ten biały plastik przy zaczepie i można go urwać . Co do wsadzania to jeżeli długość czarnego dzyndzla jest ok to delikatnie wsadzasz i przekręcasz . Ja to robiłem na wciśniętym pedale . Jak dzyndzel jest za długi to trzeba go wcisnąć ( ustawić długość ) . Po ustawieniu długości wsadzić przekręcić podpiąć kostkę .
            Chciałbym powrócić do tematu żeby nie otwierać nowego.

U mnie wczoraj zaczęła migać ta nieszczęsna kontrolka od świec żarowych. Nie miałem pojęcia co to może być a bardzo spieszyło mi się do domu, więc przejechałem bez stopów pół Warszawy

Oczywiście wcisnąłem pedał hamulca i oczywiście nie zapaliły mi się stopy.

Dziś pojechałem do IC, na klubową zniżkę zakupiłem ten czujnik za 42zł (niestety nie oryginał bo nie nie mieli a trochę lipny zamiennik firmy Topran).

Do czego zmierzam - czytam instrukcję czujnika przed założeniem - napisane jest, że pedał hamulca musi być w pozycji spoczynku (lub podobnie, tłumaczyłem z angielskiego). Wyciągnąłem również trzpień, który się chowa przy naciskaniu pedału hamulca, zamontowałem wszystko jak powinno być (szarpałem się z tym ze 30 minut) i ... dalej stopy nie działają a kontrolka się miga.
            Podejście nr. 2 było bardziej udane, znów wyciągnąłem trzpień, tym razem zamontowałem w 30 sekund i ... stopy działają Jednak, żeby moja radość nie była za duża - kontrolka świec żarowych nadal miga... czy trzeba ten błąd wykasować VAGiem aby zniknął? Sprawdziłem również wszystkie żarówki STOPu i są sprawne, wstecznego również...

Pytanie też odnośnie samej kontrolki - opisujecie, że u Was zapala się ona podczas jazdy. U mnie po przekręceniu kluczyków kontrolka na chwilę zapala się stałym światłem a następnie zaczyna migać, zanim jeszcze odpalę silnik czy wcisnę jakikolwiek pedał...
            Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku

https://www.facebook.com/Freshtimers

Komentarz

• wojtass
              Rider
              • 2007
              • 473

a umnie jest odwrotnie tzn podczas jazdy mryga .Mam wszystkie stopy i dzialaja ze hej wraz ze wstecznym. Podszedlem pod temat czyjnik stopu. Zdjalem z tego czujnika ta zwiazke i mowie sobie ze jak zdjeta kostka to uruchomie motor. Jak padl czyjnik to po zdjeciu kosci nie powinno mrygac a tu lipa mryga. Czyli co moze to byc czujnik?

Komentarz

• hsurim
                Elegance
                • 2006
                • 788
                • Kia
                • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Jak to co (??) - uszkodzony czujnik stopu.
                W środku nie jest tylko jedna para styków i widać ten drugi obwód nawalił.
                Spróbuj go rozebrać, aby oczyścić styki, bo możesz go jeszcze uratować.
                Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• wojtass
                  Rider
                  • 2007
                  • 473

oki zamontowalem ten czujnik robota 10 min ale kontro?lka caly czas mryga Co jest !!!!! trzeba vagiem skasowac aby te ustrojstwo zniknelo.

Komentarz

• Krzycho-63
                    Rider
                    • 2007
                    • 628
                    • Superb II (3T4)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez wojtass
                    Co jest !!!!! trzeba vagiem skasowac aby te ustrojstwo zniknelo.
                    Nie trzeba-sprawdź czy poprawnie zamontowałeś(dwa rodzaje czujników i dwa sposoby montażu).
                    Skoda Superb II Ambition
                    2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• TomekRs
                      RS
                      • 2011
                      • 1670

2 lata temu zaplacilem 30 albo 40zl za oryginalny czujnik do fabii razem z montazem
                      Kasowac nic nie trzeba, jak dobrze podlaczysz to samo zgasnie.

Komentarz

• wojtass
                        Rider
                        • 2007
                        • 473

kurcze jak kupowalem ten czujnik gosc powiedzial ze juz produkuja tylko jeden rodzaj czujek ale faktycznie moha jest czarna a gostek sprzedal mi taka jak ba fotach wyzej zielona. Wsuwka jednak pasuje do tego zielonego

Komentarz

• bendzi40
                          Drive
                          • 2013
                          • 92
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

u mnie wczoraj wieczorem zaczęła migać kontrolka a miałem spaloną prawą żarówkę stopu
                          dziś patrzę lewa też nie świeci wymiana żarówek i kontrolka przestała mrugać :lol:

Komentarz

Pracuję...